klik op de afbeelding om online het magazine te lezen

Taalles

In deze categorie vind je vanaf nu elke maand een nieuwe taalles. Die taalles wordt zoveel mogelijk in twee versies gemaakt: een versie met 1 sterretje *, en een versie met 2 sterretjes**. Ook de vragen en opdrachten krijgen een ster-aanduiding. Op deze manier kunnen we met hetzelfde onderwerp lezers en leerders op verschillende niveaus bereiken. Onderaan elke taalles is een knop om naar de vragen en opdrachten te gaan. Die zijn bedoeld om lekker zelf aan de slag te gaan met de tekst, en daarom geven we geen antwoorden. Je zult zien dat de antwoorden waar je zelf achter bent gekomen, de beste antwoorden zijn.   

Taallessen

SUPERKLEIN, MAAR MEGA-VERVUILEND

Microplastics vind je overal om ons heen. Deze minuscule plasticdeeltjes zijn zelfs te vinden op de hoogste bergtoppen van het Himalayagebergte en tot in het diepste punt op aarde, de Marianentrog in de Grote Oceaan. Plasticdeeltjes worden gevonden in het water, in de...

Vragen

Kost een taalles geld?

Neen, taallessen zijn helemaal gratis.

Voor wie zijn taallessen bedoeld?

Taallessen zijn voor iedereen. Jong, oud, schoolgaand, werkend, iedereen kan met behulp van de taallessen zijn kennis van het Nederlands opvijzelen.

Hoe vaak wordt taalles gegeven?

Elke maand verschijnt er een nieuwe taalles.

Hoe zit dat met de sterretjes?

De sterretjes zijn bedoeld om de moeilijkheidsgraad van teksten en vragen aan te geven. Teksten en vragen met 1 sterretje *, zijn makkelijker dan teksten en vragen met 2 sterretjes **. Maar iedereen mag altijd alle teksten en vragen uitproberen. Of door elkaar gebruiken: je leest bijvoorbeeld de tekst met 1 sterretje, maar  maakt behalve de  1*-opdrachten ook de 2*-opdrachten.

Waar kan ik oudere taallessen terugkijken?
Oudere taallessen zijn hier terug te kijken